Αναρτήσεις Ιστοσελίδας

Home Studio

Με τον όρο Home Studio εννοούμε το στούντιο που έχουμε ¨στήσει¨ στο σπίτι μας για να ηχογραφήσουμε τη δική μας μουσική. Ο πιο ακριβής όρος είναι HOME RECORDING STUDIO.
Αυτή η ανάγκη προήλθε από πολλούς μουσικούς και συνθέτες, κυρίως, τις δυο τελευταίες δεκαετίες, που ήθελαν να προ-ηχογραφήσουν τις συνθέσεις τους και να τις ακούσουν πριν πάνε στα επαγγελματικά studios.
 Με τον καιρό και τις εξελίξεις της τεχνολογίας τα home studios ολοένα και τελειοποιούνται και οι ηχογραφήσεις γίνονται όλο και πιο αξιόπιστες. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια άνθηση αυτών των «σπιτικών εργαστηρίων ηχογράφησης».
Μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην άνθηση αυτή, αναφορικά θα λέγαμε ότι είναι οι εξής: 
  • Το hobby του μουσικού να δημιουργήσει ένα home recording studio. 
  • Το υψηλό κόστος παραγωγής ενός CD. 
  • Η κρίση της αγοράς στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. 
  • Η εξέλιξη των PC που είναι ταυτόχρονα η «καρδιά» των studios και τα καθιστούν αναγκαία στο χώρο τους. 
  • H αφθονία και ποικιλία των περιφερειακών μηχανημάτων της μουσικής βιομηχανίας που, λόγω ανταγωνισμού, γίνονται πιο φθηνά διατηρώντας το ποιοτικό τους επίπεδο. 

 Ο τρόπος για να «στήσει» κανείς ένα home recording studio είναι αρκετά απλός έως πολύ σύνθετος, ανάλογα με τα μηχανήματα που θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει και προπάντων τη γνώση ή την εμπειρία που διαθέτει. Το κόστος, φυσικά, επίσης ανάλογo...